top of page

Jag heter Helene Ljungh och startade Möte & mening för 16 år sedan. Här arbetar jag med företag såväl som privatpersoner. Det kan vara enskilt, med par eller i grupp inom samtalsterapi, handledning, rehabilitering, coaching, sorgbearbetning och medial vägledning samt kursverksamhet inom personlig och andlig utveckling och terapeutiskt skrivande.

 

 

2019 expanderade Möte & mening till ett center för Hela Dig - vilket innebär att vi här på centret även erbjuder kroppsliga behandlingar, kursverksamhet, evenemang och föreläsningar som berikar och inspirerar.
 

Jag arbetar utifrån en helhetssyn på människan där andligheten är en viktig men ofta en glömd del i våra liv. Inom samtalsterapi är detta ingen självklarhet. Många förknippar andlighet med religion – och visst det kan man göra – men andlighet är inte bara det. Religion är styrt av människor och mänskliga tankar och känslor. Den andliga delen av livet skulle finnas även om det inte fanns någon religion. Den bara är. Och har alltid varit. Och kommer alltid att vara. Varken vi tror på den eller inte.

För mig är andlighet att vara en del av något större, något som jag personligen kallar Gud. Livet och skapelsen är så mycket större än vad vi kan förstå och vad vi kan ta till oss med vårt förstånd och våra sinnen. Och att människan, som består av kropp, själ och ande, behöver använda HELA sig vid ett helande och personlig utveckling.

Jag tror att vi alla har svaren inom oss likväl som vi har vår andlighet inom oss. Genom att arbeta med sig själv på ett djupare plan, som man till exempel gör vid meditation, bön och kontemplation, kan man komma sitt andliga jag närmare. Vår andliga utveckling är och måste få vara individuell och ett personligt utforskande. Vår relation till Gud, Skaparen, är i allra högsta grad personlig.

Helene.2.2.jpeg

Mitt synsätt behöver naturligtvis inte delas av klienten för att ett samtal ska kännas meningsfullt. Utan ska istället ses som ett ytterligare verktyg som kan användas om klienten så önskar.

bottom of page