top of page

Parsamtal

Samtalsterapi kan man göra tillsammans med någon som man vill förstå och förbättra sin relation med. Då handlar det om parterapi eller parsamtal. Detta kan man göra i olika typer av relationer - inte bara en kärleksrelation - utan även i en förälder/barnrelation eller vänskapsrelation. Det viktigaste är att bägge vill jobba med med detta i samtal. Det räcker inte att bara en person vill.

 

Att leva i en kärleksrelation lär vara det svåraste som finns. Det har delvis att göra med att vi blir väldigt sårbara när vi har öppnat vårt hjärta till någon. Vågar jag lita på den här personen? Vill hen mig väl eller är det tryggast att jag går in i mina försvar? Ja ibland är vi medvetna om våra tankefällor och ibland inte. När jag jobbar med par så blandar jag en del tekniker såsom terapi, coaching och konflikthantering. I samtalsstolen är det kommunikationen som är det största verktyget men väl hemma så gäller det att försöka göra om det man lärt sig/insett från teori till praktik. Det är där det riktiga arbetet görs.
Jag stöttar och lotsar er på en resa där tydlighet, trygghet och förståelse är ledord för att nå ert gemensamma mål.

Att börja lyssna på vad din partner säger och våga fråga vad hen menar - om man inte förstår - är ett första viktigt steg.

 

(Jag arbetar inte med missbruk- och vålds-problematik som hänvisas tillfamiljerådgivning.)

hands-437968_1920.jpg
bottom of page